Przyznam, że dotychczas do wszelkich zaproszeń ze strony restauracji podchodziliśmy z pewną rezerwą. Udając się do nowych miejsc nie chcieliśmy, aby bycie zaproszonym jakkolwiek wpłynąło na nasz osąd kulinarny. Jednakże tym razem było inaczej, propozycja padła ze strony marki Moico, która wraz z wrocławskimi knajpami rozpoczęła akcję mającą na celu promowanie próbowania nowych rzeczy. Otrzymaliśmy zaproszenie do znanego nam ROCK Burgera na degustację Moico Burgera, którego skład trzymany jest w ścisłej tajemnicy. Z sympatii do obu marek nie mogliśmy odmówić sobie tej przyjemności.
Degustacja odbyła się w samo południe w zimny październikowy piątek, chyba w takim samym stopniu zimny jak tamten styczniowy podczas naszej pierwszej wizyty w ROCK Burgerze. Tym razem wiedziałem, że tak jak Pani Łasuchowa, również skuszę się na wyrabiany na miejscu napój imbirowy (6 PLN). Tak jak poprzednim razem był niezwykle aromatyczny, rozgrzewający i niesamowicie smaczny.
Krótko po napojach podano nam Moico Burgery. Wołowina cudowna – średnio wysmażona, idealnie doprawiona. Bułka również zasługuje na pochwałę, jest przepyszna. Zaczęliśmy odgadywać jakie składniki znalazły się w burgerach. Nie bylibyśmy Łasuchami, gdyby nie udało nam się ich wszystkich odgadnąć. Z ostatnim mieliśmy mały problem, ale ostatecznie rozgryźliśmy wszystkie. Jednak nie zdradzimy jego składu, aby nie psuć Wam zabawy.
Moico Burger zdecydowanie trafił w nasze gusta smakowe i polecamy go zwłaszcza z tym niezwykłym napojem imbirowym. Chcielibyśmy również poinformować Was, że trwa konkurs Moico, w którym można wygrać kamerę GoPro Hero 3. Szczegóły znajdziecie na ich fanpage’u na Facebooku.
ROCK Burger
ul. Szewska 27/27A
http://www.facebook.com/burgerynaskale