Przy okazji pobytu na Wrocławskim Bazarze Smakoszy zaszliśmy do mieszczącego się także w Browarze Mieszczańskim Studia Kulinarnego Piotra Kucharskiego, w którym akurat odbywał się pokaz kulinarny. Dwaj kucharze – Piotr Kucharski i Tobiasz Herman pokazywali jak szybko przygotować danie z dorady, krewetek, kurek i pomidorów. Przy okazji Tobiasz Herman uczył zebranych profesjonalnie filetować rybę. Na pokazie zebrała się całkiem spora grupa – wszyscy z zainteresowaniem słuchali i obserwowali jak z kilku produktów powstaje niesamowite danie. Na koniec pokazu każdy mógł spróbować gotowej potrawy, która była przepyszna. Pokaz ten miał zachęcić uczestników do wzięcia udziału w cyklicznych warsztatach kulinarnych organizowanych przez Studio Kulinarne Piotra Kucharskiego. My osobiście poczuliśmy się zachęceni, bo warsztaty prowadzone są w zabawny i interesujący sposób, dzięki urokowi osobistemu prowadzących i ich rozległej wiedzy kulinarnej :)
Zapraszamy do obejrzenia poniższej fotorelacji, gdyż te zdjęcia mówią więcej niż tysiąc słów.
Wszelkie informacje na temat warsztatów można znaleźć na stronie internetowej Piotra Kucharskiego.
Studio Kulinarne Piotr Kucharski
Browar Mieszczański
ul. Hubska 44-48, Wrocław
http://piotrkucharski.com/
http://www.facebook.com/Studio.Kulinarne.Piotr.Kucharski